Mostar: Upad u zgradu Vlade HNK-a

Radiosarajevo.ba
Mostar: Upad u zgradu Vlade HNK-a

Neposredno nakon dolaska pred zgradu Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona u Mostaru, demonstranti su počeli kamenovati zgradu, razbivši stakla na prozorima, a potom su kroz glavni ulaz ušli u objekat izbacivši opremu iz portirnice, prenosi dopisnik Anadolije.

Prije toga, neformalni vođa protesta Muharem Hindić-Mrvica pokušao ih je smiriti i odvratiti od činjenja materijalne štete, no nije uspio u tome.

Policija zasad ne intervenira, javlja dopisnik Anadolije, dok Hindić putem megafona pokušava smiriti situaciju.

Prethodno se oko tri hiljade nezadovoljnih građana okupilo na Španskom trgu u Mostaru kako bi izrazili nezadovoljstvo radom svih nivoa vlasti, posebno onih u Mostaru. Demonstranti su uzvikivali parole upućene gradonačelniku Mostara Ljubi Bešliću, "Ljubo, odlazi" i  "Ljubo, lopove".

Protestirali su najprije ispred zgrade Vlade FBiH u Mostaru, a potom su krenuli prema zgradi Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona u zapadnom dijelu grada.

Inače, ove proteste prate specijalne jedinice MUPa- HNK-a i Zapadnohercegovačkog kantona, uz redovnu policiju Mostara.
Demonstranti koji su se u 16 sati počeli okupljati na Španskom trgu, krenuli su prema obližnjoj zgradi Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Demonstranata je mnogo više nego u četvrtak, kada se prema nekim procjenama na središnjem mostarskom trgu okupilo oko 200 građana. Za sada sve prolazi bez nereda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije