Mostar: uhapšeno 15 osoba nakon paljenja autobusa

Radiosarajevo.ba
Mostar: uhapšeno 15 osoba nakon  paljenja autobusa

Pripadnici Policijske uprave (PU) Mostar lišili su slobode 15 osoba zbog kamenovanja i napada na autobus navijača Slobode koji se dogodio jučer u Mostaru, priopćeno je MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

Policija je privela u službene prostorije 15 osoba s kojima je obavljen razgovor te će protiv istih biti podnijete prekršajne prijave. Također provode se mjere i radnje na pronalasku i identifikaciji osobe koja je bacila zapaljivo sredstvo na autobus.

Naime, 26. aprila oko 18.40 sati, PU Mostar je obaviještena da gori autobus u Ul. K.Tomislava, nakon čega su na lice mjesta izišli pripadnici policije koji su utvrdili da je na dijelu ceste od strane više osoba kamenovan autobus marke "mercedes", vlasništvo "Ljaljić Turs", a kojim je upravljao Rašid K.iz Tuzle.

U autobusu su se nalazili navijači FK Slobode koji su se vraćali s utakmice u Širokom Brijegu, a autobus je kamenovalo oko 40-50 osoba od kojih je jedna ubacila zapaljivo sredstvo, najvjerojatnije baklju, te je došlo do požara.

Vozač je zaustavio autobus i svi putnici, 21 osoba i vozač, uspjeli su napustiti autobus koji je za kratko vrijeme izgorio, a dolaskom Vatrogasaca
spriječeno je daljnje širenje požara.

Lice mjesta je osigurano do dolaska očevidne ekipe i to tužitelja, pripadnika Odjela krim.policije te protupožarnog inspektora MUP-a HNŽ-a.

Također, zbog požara je na više obližnjih objekata pričinjena materijalna šteta, a došlo je do oštećenja i jednog službenog vozila MUP-a HNŽ/K.

Navijači Slobode vraćali s utakmice u Širokom Brijegu, javlja FTV. Autobus je kamenovan i zapaljen u dijelu Mostara poznatom kao Staro Veležovo igralište.



Navijači Zrinskog najprije su autobus zasuli kamenjem i različitim predmetima, da bi nakon toga u njega ubacili dvije boce sa zapaljivom tekućinom.

Policija je uspjela spriječiti daljnje nerede i navijače spasiti bukvalnog linča. Ovo nije prvi sukob navijača NK Zrinski sa navijačima FK Sloboda. Zadnji zabilježen desio se u Jablanici, kada su "Fukare" napale navijače Zrinskog, javlja Hina.

http://www.youtube.com/watch?v=mOX6zrG6zOs

fena/hina/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije