Mostar se oprostio i od Muhameda Sipovića

Radiosarajevo.ba
Mostar se oprostio i od Muhameda Sipovića
Nekoliko stotina građana Mostara, Sarajeva i ostalih gradova u BiH klanjalo je danas dženazu Muhamedu Sipoviću, petoj žrtvi subotnje avionske nesreće.

Od tragično preminulih maloljetnika Armana Hadžiomerovića, Luke i Lane Lovrić, i pilota Ivana Karačića u utorak, 16. maja oprostili su se porodice, rodbina i prijatelji, brojni sugrađani, ali i predstavnici vjerskih zajednica, te izvršne i zakonodavne vlasti sa svih razina.

Podsjetimo, avionska nesreća dogodila se u subotu, 13. maja, nešto prije 16 sati, kada se ultralaki avion, iz još nepoznatih razloga, srušio nedaleko od mostarskog prigradskog naselja Jasenica. U nesreći su smrtno stradali pilot i četiri putnika. Avion je prethodno, tokom cijelog dana obavljao promotivne letove u okviru manifestacije "Dana otvorenih vrata"Zračne luke Mostar.

Državni organi Bosne i Hercegovine, predvođeni Tužiteljstvom BiH i državnim Ministarstvom prometa i komunikacija, preuzeli su vođenje istrage istog dana kad se tragedija dogodila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije