Mostar poplavljen

Radiosarajevo.ba
Mostar poplavljen


Veliki pljusak koji je praćen grmljavinom padao neprekidno oko 45 minuta od Mostara je napravio lađu. Kako se ekipa portala Bljesak.info mogla uvjeriti, ubrzo nakon pljuska, brojni stanovnici, vlasnici ugostiteljskih objekata i turisti mogli su svjedočiti šta je kiša i kratkom vremenu napravila.

Kanalizacijski sistemi jednostavno nisu mogli podnijeti ogromne količine vode koje su se sručile na Mostar.

Ulica kralja Tomislava je doslovno bila pod vodom, a iste slike ponovile su se i u Ulici Hrvatske mladeži, te naselju Eksperiment. Plivala je i novoobnovljena Dubrovačka ulica, a pošteđen nije ostao niti Stari grad.

Pričinjena je znatna materijalna šteta na privatnim i privrednim objektima, a voda je u stambenim naseljima poplavila veći broj, garaža i kuća.

Vodena bujica slijevala se s viših dijelova grada, a kako je pala velika količina kiše došlo je do začepljenja odvodnih kanala što je rezultiralo izlijevanjem vode iz šahtova i plavljenjem prometnica i prostora u njihovoj blizini. Prognozeri i za naredne dane predviđaju kišu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije