Mostar: Obustava rada Gradske uprave i blokada M-17

Radiosarajevo.ba
Mostar: Obustava rada Gradske uprave i blokada M-17
m
Gradska uprava Mostara od danas počinje obustavu rada od 08:00 do 16:00 sati, a za građane će raditi samo Odjel u Cernici od 09:00 do 11:00 sati, izjavio je član Sindikata Gradske uprave Mostara Emir Topuz. Prema njegovim riječima, bit će obavljana samo dogovorena vjenčanja.

"Nezadovoljni smo što Ured visokog predstavnika ne rješava stanje u Mostaru. Mi smo ovdje taoci 35 ljudi koji sjede u Gradskom vijeću", kazao je Topuz.

Predstavnik Sindikata Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar Azur Čomor izjavio je da će u utorak u 07:00 sati početi blokada magistralnog puta M-17.
Prije sedam godina mostarski vatrogasci su bili pokusni kunići, jer nas je tadašnji visoki predstavnik Paddy Ashdown ujedinio.

"Danas OHR i visoki predstavnik peru ruke od vatrogasaca, kazao je Čomor. Za dva-tri naredna mjeseca imamo novca za naftu. Šta će dalje biti - ne znamo. Neka visoki predstavnik iskoristi svoje ovlasti i riješi situaciju, jer smo taoci 35 vijećnika Gradskog vijeća", poručio je Čomor.

Mostar ni 13 mjeseci nakon lokalnih izbora nema izabranog gradonačelnika u skladu s rezultatima lokalnih izbora, a nije usvojen budžet za ovu godinu. Odluka o privremenom finansiranju istekla je 30. septembra.



rtvfbih.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije