Mostar jutros topliji od Neuma: Objavljena prognoza za naredne dane

Radiosarajevo.ba
Mostar jutros topliji od Neuma: Objavljena prognoza za naredne dane
Foto: AA / Mostar

Jutros je u našoj zemlji bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica i Sokolac -2 stepena, Drvar, Sanski Most i Zvornik 0, Banja Luka, Bihać, Bugojno, Jajce i Prijedor 1, Ivan Sedlo i Zenica 2, Livno 3, Grude 4, Doboj, Gradačac i Stolac 5, Široki Brijeg 6, Sarajevo 7, Trebinje i Tuzla 9, Neum 11, Mostar 13 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 955 milibara, za 12 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je povoljna. Duži sunčani intervali pozitivno će djelovati na raspoloženje većine populacije, a hronični bolesnici i meteoropati neće imati jačih tegoba. Nakon svježijeg jutra, tokom dana će sa porastom temperature biti ugodnije. Savjetujemo Vam da se odjenete slojevito, kako bi se, po potrebi, raskomotili. 

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Vjetar u Bosni umjeren istočnog smjera, a na momente i pojačan. U Hercegovini umjerena do pojačana bura. Najviša dnevna temperatura od 13 do 19, na jugu do 23 stupnja. U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Najviša dnevna temperatura oko 17 stepeni.

Srijeda: Ssunčano vrijeme uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu od 5 do 10, a najviša dnevna od 13 do 19, na jugu i sjeveru do 23 stepena.

Četvrtak: Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu od 5 do 10, a najviša dnevna od 16 do 23 stepena.

Petak: Stabilno i sunčano vrijeme. Tokom dana, uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu od 5 do 10, a najviša dnevna od 16 do 23 stepena.

Ako je vjerovati AccuWeatheru, kiša bi tek trebala pasti 13. aprila:

Prognoza za 7 dana - undefined

Foto: AccuWeather: Prognoza za 7 dana

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije