Mostar i dalje bez gradonačelnika i budžeta

Radiosarajevo.ba
Mostar i dalje bez gradonačelnika i budžeta

Čelnici hercegovačko-neretvanskih županijskih odbora i mostarskih i gradskih odbora HDZ-a BiH i SDA ni nakon današnjeg sastanka u Mostaru nisu postigli nikakav konkretan dogovor oko izbora gradonačelnika tog grada ni oko proračuna, pa će, kakao su nakon sastanka izjavili, čekati da visoki predstavnik donese odluku o tome, javlja Fena.

"Što se tiče izbora gradonačelnika, nismo promijenili stajališta, pa su ona i dalje podijeljena - HDZ misli da to treba biti Ljubo Bešlić, a SDA da to treba biti Suad Hasandedić", kazao je predsjednik mostarskoga Gradskog odbora SDA Zijad Hadžiomerović.

On je dodao kako visoki predstavnik mora donijeti neka rješenja koja će pojednostaviti izbor gradonačelnika.

Govoreći o proračun Hadžiomerović je kazao kako je uvjet za proračun izbor gradonačelnika.

Predsjednik Gradskoga odbora HDZ-a BiH Denis Lasić smatra kako bez čvrstog i jakog angažmana Ureda visokog predstavnika sigurno neće doći do skorog izbora mostarskog gradonačelnika.

Lasić je kazao da HDZ i dalje ostaje pri svome kandidatu te da ima razloga zašto je to tako i da tu nema pomaka.

Također, HDZ misli da treba prvo raditi na proračunu, što je za SDA apsolutnu neprihvatljivo.

"Krivi su svi koji ne dižu ruke ni za jednog kandidata"

Predstavnici i jedne i druge strane smatraju kako su za izbor gradonačelnika krive i stranke koje u Gradskome vijeću Mostara ne dižu ruku ni za jednog kandidata.

"Sve su oči uprte u HDZ i SDA i mi imamo dva kandidata, ali isto tako ima i sedam suzdržanih vijećnika koji se krajnje neozbiljno odnose u Gradskome vijeću", dodao je Lasić.

Komentirajući neizbor gradonačelnika, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Ilija Filipović kazao je kako se ne uvažava činjenica da Hrvati ni u jednom većem gradu u BiH nemaju gradonačelnika te da ne postoji primjer u BiH da su Bošnjaci većina u tom gradu, a da je Hrvat gradonačelnik.

"Nije odgovornost samo na HDZ-u i SDA-u, već i na ovim spavačima, manipulantima i špekulantima koji se uopće ne izjašnjavaju ni za jednog ni za drugog kandidata", istaknuo je Filipović.

Govoreći o plaćama zaposlenika u gradskim institucijama, Omerbašić je kazao da ne zna kad oni trebaju dobiti plaću te da će sljedeću plaću dobiti s obzirom na to da još važi proračun koji je nametnu visoki predstavnik.

Na današnjem sastanka razgovarano je o gradskim poduzećima i ostaloj problematici u gradu koja nije usko vezana za izbor gradonačelnika. Također, zaključano je kako u suradnji sa Županijom treba konačno naći rješenje tko se gdje nalazi u proračunu te da se točno zna koje su institucije i pouzeća na županijskom, a koja na gradskom proračunu, prenijela je Fena.

radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije