Mostar i dalje bez električne energije

Radiosarajevo.ba
Mostar i dalje bez električne energije

Iz Elektroprivrede BiH je saopćeno da je zbog kvara na 110 kilovoltnim dalekovodima Elektroprijenosa BiH od jučer bez električne energije više od 15.000 kupaca u Mostaru na lijevoj obali rijeke Neretve.

Na terenu je više od 300 radnika, ekipe Elektrodistribucije Mostar pomažu ekipama Elektroprijenosa BiH, a u toku je popravak 110 kV dalekovoda Mostar II-Jablanica.

Snabdijevanje električnom energijom u ostatku zemlje - u Srednjobosanskom, Sarajevskom,Tuzlanskom, Unsko-sanskom, Zeničko- dobojskom i Bosanskopodrinjskom kantonu Goražde - stabilno je i protiče bez problema, saopćeno je iz Službe za komunikacije JP EPBiH.

I pored otežanih uvjeta za rad, interventne ekipe i uposlenici u dispečerskim centrima i proizvodnim objektima Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH su na visokom stepenu spremnosti i ulažu vanredne napore da bi posljedice trenutnog stanja bile ublažene, javila je novinska agencija Fena.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije