Mostar: Djevojka se ubila zbog neimaštine, majka nema novca za sahranu

Radiosarajevo.ba
Mostar: Djevojka se ubila zbog neimaštine, majka nema novca za sahranu
Faktor / Senka Merdžo
Stanare Splitske ulice na broju 76 u Mostaru ove je sedmice šokirala vijest da se njihova 30-godišnja komšinica S. M. ubila tokom noći.

Tridesetogodišnjakinju je mrtvu pronašla njena majka Senka Merdžo.

„Krenula sam u pekaru po kruh i ušla sam u sobu da uzmem jaknu. I ugledala sam je kako leži na podu, nepomična s kesom na glavi“, počinje strašnu priču Senka Merdžo.

Nekako se uspjela sabrati i u trenutku joj povući kesu s glave da vidi diše li. Nažalost, njena kći je već bila mrtva.

„Posljednjih dana na njoj nisam primijetila ništa sumnjivo što bi ukazivalo na to da bi se ovako nešto moglo uopće dogoditi“, priča Senka za Faktor, dodavši kako je njena kći uvijek bila tiha i povučena.

Posljednjih mjeseci je, priča Merdžo, stalno sa sobom nosila očevu sliku koji je umro prije šest godina i stalno je govorila kako je njemu sada sigurno bolje. Majka smatra da je njenu kćer na ovaj tragičan potez natjeralo siromaštvo u kojem su živjele i iz kojeg nije vidjela izlaza. Stan u kojem su živjele bio je alternativni smještaj, a S. M. je unatoč završenom Ekonomskom fakultetu s bila bez posla.

U Zavodu za zapošljavanje bila je punih šest godina, čekajući bolje sutra, i nije ga dočekala. Živjele su od majkine skromne plaće. Unatoč patnji zbog neimaštine kroz koju su prolazile, ovako nešto nije mogla ni naslutiti.

„Jučer se ponašala normalno kao i uvijek. Sinoć sam zaspala prije nje i kada je to uradila, ne znam. Ostala je budna iza mene. Jutros je nađem mrtvu. Brojna su pitanja na koje odgovora nema, ni pismo nije ostavila, niti bilo kakvu poruku“, ističe majka.

Shrvana bolom, vraća film unazad i prisjeća se da je nedavno po dolasku s posla zatekla S. M. s posjekotinom na ruci: „Pokušala je prerezati vene, ali nije uspjela... Nisam očekivala da bi opet mogla dići ruku na sebe.“

S obzirom na to da Senka nema nikoga svog u Mostaru, jer je rodom iz Hrvatske, sa svojom skromnom plaćom nije u stanju ni dostojanstveno sahraniti kćer. Stoga bi pomoć dobrih ljudi ovoj usamljenoj majci bila prijeko potreba, da uspije svoju kćer sahraniti dostojanstveno kako je i živjela.

Tužitelj Kantonalnog tužilaštva HNK-a koji vodi istragu kaže da je uviđaj obavljen, te da se prikupljaju svi potrebni dokazi. Naređena je obdukcija nakon koje će biti poznato da li je zaista u pitanju samoubistvo ili nešto drugo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije