Mostar: Čović i Moon o političkim prilikama u BiH

Radiosarajevo.ba
Mostar: Čović i Moon o političkim prilikama u BiH

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH prof. dr Dragan Čović primio je danas u  Mostaru u oproštajni posjet veleposlanika SAD-a u BiH Patricka Moona. 

Tom prigodom Čović i Moon razgovarali su o aktualnim političkim prilikama i o problemima koji opterećuju normalno funkcioniranje Bosne i Hercegovine. 

Na sastanku je ponovljen ranije iznesen službeni stav Veleposlanstva SAD u BiH da politički lideri trebaju zajedno i što brže raditi na ključnim izazovima s kojima se BiH suočava, a prije svega na reformama nužnim da bi BiH postala članica NATO-a i EU. 

Umjerena i realna politika, spremnost na dijalog i suradnju u interesu BiH te svih njenih naroda i građana ocijenjeni su iznimno važnom i za budućnost BiH i njezinu integraciju u NATO i EU. 

Predsjednik HDZ-a BiH ponovio je stav kako je sadašnje stanje dosta složeno, da je pokazalo neodgovornost svih onih koji su na mala vrata koristeći različite institucije zloporabili izbornu volju hrvatskog naroda u BiH, te da zbog ovog stanja ispaštaju svi narodi i građani BiH. 

Na kraju posjeta Čović je uručio američkom veleposlaniku  Monografiju HDZ-a BiH, stoji u priopćenju iz Ureda za odnose s javnošću HDZ-a BiH.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije