Mostar: Autobus sa učenicima sletio u provaliju

Radiosarajevo.ba
Mostar: Autobus sa učenicima sletio u provaliju


Jutros oko 9.30 sati na Kobilovači, na putu Čitluk - Mostar, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je više osoba povrijeđeno, potvrdio je za Fenu glasnogovornik MUP-a HNŽ-a Srećko Bošnjak.

Po riječima inspektora Policijske uprave Mostar Tome Lučića, do nesreće je došlo kad je autobus tvrtke Autoherc iz Gruda sletio s ceste u provaliju i zaustavio se udarivši u jedno stablo.  

Srna je javila da je autobus prevozio učenike i studente.

Autobus se kretao iz smjera Čitluka, kazao je Lučić, dodavši kako su sve povrijeđene osobe zbrinute na Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar, a tačni uzroci nesreće doznat će se nakon vještačenja.

Jutros je na Centar urgentne medicine Sveučilišne kliničke bolnice Mostar primljeno desetak osoba s lakšim ozljedama, koje su se nalazile u autobusu koji je jutros sletio s ceste na Kobilovači, potvrdila je za Fenu glasnogovornica te bolnice Silva Šunjić.

Pacijenti su primljeni većinom s nagnječenjima vratne kralježnice, vrata, glave i nekim blažim mišićnim ozljedama tipičnim za prometne nesreće, s tim da svi ozlijeđeni još nisu obrađeni, kazala je Šunjićeva, dodavši kako je kod nekih pacijenata utvrđeno prisustvo stranog tijela, odnosno stakla što je uspješno kirurški otklonjeno.

Svi su pacijenti stabilno i životi im nisu u opasnosti.



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije