! / Most u Počitelju već počinje da dobiva obrise: Bit će visok 100 metara, a dug 945

04. 02. 2021. u 19:55:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 72

Most u Počitelju, koji je inače najzahtjevniji građevinski poduhvat na Koridoru Vc, počeo je polako dobivati svoje prve obrise.

Podsjetimo, radi se o Mostu koji će biti dug 945 metara, a visok čak 100 metara i povezivat će dionicu Počitelj – Zvirovići dugu 11,7 kilometara.

Uz to, most Počitelj najduži je na Koridoru Vc, a njegovom gradnjom, koja će koštati više od 65 milijuna maraka, predviđeno je spajanje dvije obale rijeke Neretve.

Preduzeće Autoceste FBiH dodijelilo je ovaj posao kineskoj kompaniji ''Synohydro Power China'', a podizvođač je hercegovačka firma ''Hering'', čiji su radnici već prije par mjeseci prionuli na najzahtjevniji zadatak na Koridoru Vc, piše Bljesak.info.

Prvi temelji i šipovi postavljeni su krajem prošle godine, a vizualno je most dobio prve obrise, što posebno izazva pažnju javnosti. Postavljanje šipova bio je zahtjevniji dio projekta, a stubovi su počeli već polako nicati iz zemlje pa prizor izgleda impresivno. Kolosalni most, koji će uskoro niknuti na navedenoj dionici, pružit će i poseban pogled na ovaj dio Hercegovine.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)