Most na Savi kod Bosanske Gradiške zvanično spojen

0
Fena
Most na Savi kod Bosanske Gradiške zvanično spojen
Foto: N1 / Most na Savi kod Bosanske Gradiške zvanično spojen

Most na Savi kod Bosanske Gradiške danas je zvanično spojen simboličnim zavarivanjem posljednje cijevi željezne konstrukcije i susretom delegacija Bosne i Hercegovine i Hrvatske na sredini mosta.

Ministar komunikacija i saobraćaja BiH Vojin Mitrović koji je predvodio delegaciju BiH izjavio je da su spojene dvije obale i države, te da je optimista da će finalno uređenje mosta i izgradnja pristupnih cesta biti urađeni u planiranom roku.

"Time ćemo konačno završiti dugo zagovarani posao i staviti u funkciju most, carinski terminal, granični prelaz i druge objekte od evropskog značaja", naveo je Mitrović.

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Planirano je da do proljeća bude završeno 500 metara ceste s bh. strane i 50 metara u Hrvatskoj, nakon čega treba početi izgradnja pristupne saobraćajnice od šest kilometara s hrvatske strane.

Troškove izgradnje mosta od 19 miliona eura po pola snose Bosna i Hercegovina i Hrvatska.

Hrvatski dio finansira Evropska unija, koja je i Bosni i Hercegovini osigurala grant od 3.2 miliona eura za gradnju mosta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije