'Mora se doći do istine o političkim ubistvima'

Radiosarajevo.ba
'Mora se doći do istine o političkim ubistvima'

Govoreći o političkim ubistvima, potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo kazao je danas u Mostaru kako se mora doći do istine te da u BiH nema napretka bez pravne države, bez vladavine prava i jednakog odnosa prema svakom njenom građaninu, bez obzira iz kojeg naroda, iz kojeg dijela i iz koje političke partije dolazi, prenosi Fena.

Istakao je kako je posjetio porodicu ubijenog zamjenika ministra unutrašnjih poslova FBiH Joze Leutara te naglasio kako se mora doći do istine o tom, kao i o drugim političkim ubistvima.

"Majka pokojnog Joze rekla je u razgovoru kako bi voljela da vidi nalogodavce. Moj je dojam da ih možda vidim u krugu od 200 metara od mjesta gdje sjedim, u Predsjedništvu države, ili ljude koji posjeduju dokumentaciju koja će ukazati na one koji su izdali naredbe i koji su sakrili istinu od porodica i od javnosti ko su počinioci, ko su nalogodavci političkih ubistava i kakva im je kvalifikacija", istakao je Kebo.

Kazao je kako sve to unosi smutnju, nemir, nevjerovanje u državu i njenu sposobnost da se suoči sa svim onim otporima koji se pružaju da se oni koji su odgovorni kazne, dodavši kako se moraju dati odgovori te da vjeruje da će ubice biti pronađene.

Kebo je naglasio kako će o ubistvu Joze Leutara i Nedžada Ugljena, kao i supruge generala Halilovića, ako se ustanovi da je to namjerno urađeno, svakih mjesec dana podsjećati javnost i institucije koje su zadužene da otkriju ubice, a posebno nalogodavce.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije