Mijić: Provaljeno mi je u kancelariju, iznesene su moje stvari

Radiosarajevo.ba
Mijić: Provaljeno mi je u kancelariju, iznesene su moje stvari
Foto: ATV / Monika Mijić

"Danas je uz asistenciju dva policijska službenika i u prisustvu Nine Mišković, sekretara Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice, Belme Skalonjić, pomoćnika zastupnika, te Aide Grant, tajnice Ureda, provaljeno u moju kancelariju, iz koje su iznesene moje privatne stvari!"

Navela je to u saopćenju Monika Mijić, v.d. zastupnice Vijeća ministara BiH
pred Evropskim sudom za ljudska prava - rukovoditeljica Ureda. 

Kako je kazala, radi se o kršenju Rješenja Odbora državne službe za žalbe od 06.04.2020,kojim je naloženo uspostavljanje svih njenih zakonskih prava "koja su povrijeđena odjavom osiguranja iz Porezne Uprave, Rješenja Upravne inspekcije od 17.04.2020. godine, kojim je Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice naloženo faktički da stavi van snage rješenje kojim se pomoćnici zastupnika ovlašćuju da obavljaju poslove zastupnika Vijeća ministara BiH i Mišljenja Ministarstva pravde BiH od 31.03.2020. o mom statusu v.d. zastupnika, rukovoditelja Ureda". 

"Također, portiru na ulazu u zgradu u kojoj se nalazi Ured zastupnika je zabranjeno da me pusti samu u zgradu, osim u pratnji tajnice, Aide Grant samo kako bih uzela svoje stvari", navela je. 

Kako dodaje, s obzirom da je v.d. zastupnika Vijeća ministara BiH i za svoj rad odgovara Vijeću ministara BiH, moli da joj se omogući rad i da je se zaštiti od "strane ovakvih nasilnih metoda koje nezakonito poduzima Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije