'Molim Vas da interes BiH stavimo iznad svega'

Radiosarajevo.ba
'Molim Vas da interes BiH stavimo iznad svega'

Pitanje budžeta BiH, kao i druga važna pitanja za našu državu, treba da rješavamo konstruktivno, argumentirano i uz dobru političku volju, navodi se u otvorenom pismu koje je zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH Denis Bećirović uputio zamjeniku predsjedavjućeg Doma naroda PSBiH Sulejmanu Tihiću

„Vjerujući da i Vi podržavate ovakav pristup, želim Vas pozvati da zaustavite dio članova Vijeća ministara BiH iz SDA koji sedmicama politički neprimjerenim rječnikom i neutemeljenim izjavama dezinformiraju bh. javnost i svjesno ili nesvjesno stvaraju podjele među strankama potpisnicama Platforme“, navodi Bećirović u pismu, koje je prenijela novinska agencija Fena. 

„S obzirom na važnost ove tematike, pozivam Vas“, dodaje on, “da interes države BiH stavimo iznad stranačkih ili bilo kojih drugih interesa“.

Razlike u gledanjima na određena pitanja moraju se rješavati dijalogom, a ne neodmjerenim i uvredljivim izjavama, smatra Bećirović.

„U tom smislu, pozivam Vas da zvaničnike koji su u SDA zaduženi za koordinaciju s drugim strankama na državnom nivou pozovete da prekinu s višemjesečnim opstrukcijama i bojkotom dijaloga o važnim pitanjima za državu BiH“, navodi se u pismu koje je Bećirović uputio Tihiću, prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije