MOBiH očekuje prijedloge do 10. aprila

Radiosarajevo.ba
MOBiH očekuje prijedloge do 10. aprila

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine  (MOBiH) zadužilo je sve nadležne institucije da im do 10. aprila dostave prijedloge mogućeg rješenja za provedbu zaključka Vijeća ministara BiH koji se odnosi na prava otpuštenih vojnika, koji već više od dvije sedmice protestuju na Trgu BiH.

Zaključak je ovo današnjeg (4. april) radnog sastanka, koji je održan u Sarajevu. Nakon što Ministarstvo dobije prijedloge zakazat će drugi sastanak kojem će, kao i danas, prisustvovati predstavnici državnih, ali i entitetskih institucija, saopšteno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH-a.

Ministar obrane Bosne i Hercegovine Muhamed Ibrahimović je naglasio potrebu da seprava otpuštenih vojnika OSBiH izjednače sa pravima ostalih braniteljskih populacija, ali i podsjetio da Ministarstvo na čijem je čelu nije nadležno za pitanja umirovljenja.

Pored njega, sastanku su prisustvovali i njegova zamjenica Marina Pendeš, ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Petar Đokić, savjetnik ministra za pitanja boraca i invalida obrambenog-oslobodilačkog rata FBiH  Ismar Bratić, direktor Fonda PIO RS-a Mladen Milić, zamjenica direktora Zavoda za MIO/PIO FBiH Anka Laić, te predstavnik Vlade FBiH Admir Mujanović, saopšteno je. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije