Mnogi se opraštaju od malene Džene: "Pile nije izdržalo naš javašluk i bezobrazluk"

Radiosarajevo.ba
Mnogi se opraštaju od malene Džene: "Pile nije izdržalo naš javašluk i bezobrazluk"
Foto: Negativ / Džena Gadžun

Prijatelji, poznanici i rodbina opraštaju se porukama na društvenim mrežama od malene Džene Gadžun koja je jutros preminula nakon što je pala u komu poslije operacije u privatnoj poliklinici u Sarajevu.

“Allahu si bila draža već nama. Da ti dragi Allah podari lijepi dženet, da ti otvori vrata svog dženeta Meleku moj… Ostala su sjećanja tvoja. Vole te tvoja braća, mama i babo”, napisala je majka malene Džene.

I poznati sarajevski imam Muhamed Velić napisao je status, rekavši da nam ovo treba biti pouka.

Danas hitna sjednica Skupštine KS sa samo jednom tačkom dnevnog reda

Danas hitna sjednica Skupštine KS sa samo jednom tačkom dnevnog reda

“Djevojčica iz Kaknja, pile malo je preselilo. Nije izdržalo naš javašluk i bezobrazluk. Allah će njoj ljepše mjesto dati, u džennetu najljepšem, ispred kojeg će čekati svoje roditelje, a nama ovo treba da bude pouka i upozorenje da se javašluku, posebno u medicini, ali i u drugim sferama života, mora stati u kraj! Allah da pomogne”, napisao je Velić.

“Mi smo krivi Džena za tvoju smrt! Mi smo krivi što nećemo zaustaviti korupciju, mito i kriminal! Mi Džena moramo tražiti halala od tebe! Nadam se da će ovo ići pravedno, da se ništa neće staviti pod tepih i da nijedan roditelj neće doživjeti ovako nešto. Halali nam Džena što smo loši ljudi”, još je jedan od statusa napisnaih na Facebooku.

Podsjetimo, djevojčica koja je pala u komu nakon operacije u privatnoj poliklinici u Sarajevu preminula je jutros, a Tužilaštvo Kantona Sarajevo izdat će naredbu za obdukciju tijela, nakon koje će se znati tačan uzrok smrti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije