MMF: Usaglašeno više od 90 posto otvorenih pitanja u Federaciji

Radiosarajevo.ba
MMF: Usaglašeno više od 90 posto otvorenih pitanja u Federaciji

U Vladi Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu danas je održan završni sastanak s timom Svjetske banke koji radi na kreditu za podršku restrukturiranja javnih rashoda u našoj zemlji.

Uz premijera FBiH Mustafu Mujezinovića, sastanku su prisustvovali njegov zamjenik i federalni ministar finansija Vjekoslav Bevanda te federalni ministri Zahid Crnkić, Perica Jelečević i Safet Omerović, saopćeno je iz Vladinog ureda za odnose s javnošću.

U timu Svjetske banke bili su šef Ureda ove institucije u BiH Marco Mantovanelli, glavni ekonomist za regiju Ronald Hood i glavni ekonomist za BiH Orhan Nikšić.

Razgovori su protekli u sagledavanju efekata sastanaka vođenih proteklih dana s predstavnicima Vlade FBiH radi ispunjenja uvjeta Svjetske banke za dodjelu kredita.

Marco Mantovanelli je izrazio zadovoljstvo efektima tih sastanaka na kojima je u oblasti reformiranja boračko-invalidske zaštite usaglašeno više od 90 posto otvorenih pitanja te postignuta saglasnost i o reformama u zdravstvu i socijalnoj zaštiti, penzijskom sistemu i zapošljavanju, koje imaju za cilj smanjenje budžetske potrošnje i osiguranje fiskalne održivosti u našoj zemlji, saopćeno je iz Vlade Federacije BiH, prenosi Fena.

radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije