Mladih iz BiH uče od stručnjaka najvećih svjetskih kompanija

Fena
Mladih iz BiH uče od stručnjaka najvećih svjetskih kompanija

Stočetrdeset učenika srednjih škola i studenti inženjerstva iz Sarajeva, Banje Luke, Mostara, Tuzle i Zenice pristupit će mentorskom programu "Making markets work for the new generation in B&H", koji je Fondacija budućnosti u BiH pokrenula u saradnji sa "MarketMakers" inicijativom.

Mentorski program predstavlja proširenje redovnog mentorskog programa Fondacije budućnosti u BiH koji traje već tri godine i tokom kojeg su desetine studenata iz BiH dobile priliku da uče od stručnjaka zaposlenih u najvećim svjetskim kompanijama.

Program obuhvata sve oblasti inženjerstva – od programiranja do bioinženjeringa, a svaku oblast pokrivaju stručne osobe.

Prvog dana mentorskog programa učesnici su prošli kroz radionice koje će ih pripremiti za intenzivan rad sa mentorima. U pet gradova BiH - Sarajevu, Banja Luci, Mostaru, Tuzli i Zenici profesionalci iz lokalnih kompanija podijelili su iskustva, napominjući koliko je mentorstvo bilo važno u razvoju njihove karijere.

"Fondacija budućnosti u BiH od 2015. godine nastoji osnažiti mlade u Bosni i Hercegovini kroz obrazovanje, tehnologiju i globalno liderstvo. Smatramo da je mentorstvo ključ za uspješnu karijeru i bitna komponenta za razvoj budućih lidera", saopćili su iz Fondacije budućnosti u BiH.

Mentorski program trajat će do augusta 2020. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije