Mladi u BiH zajedno do rješenja

Radiosarajevo.ba
Mladi u BiH zajedno do rješenja


U utorak 11. decembra 2012., u organizaciji fondacije Schüler Helfen Leben sa početkom u 14 sati u hotelu Hollywood na Ilidži počet će dvodnevna konferencija koja će okupiti preko 100 mladih iz cijele Bosne i Hercegovine. Ovaj tradicionalni događaj, pružit će priliku mladima da kroz druženje i zajednički rad zajedno definiraju najaktuelnije probleme i potrebe mladih u BiH, te predlože rješenja, na osnovu kojih će biti kreirane kampanje SHL-a u saradnji sa mladima u 2013. Također, učesnici/e će sami odabrati najbolji projekat između osam koji su ušli u uži izbor za 2012.

U okviru ovog događaja, učesnicima/ama će biti predstavljeni rezultati Fondacije SHL u 2012. „Posebno želimo istaći 23 edukacije na kojima je učestvovalo preko 200 mladih, te finansijsku podršku 46 omladinskih projekata iz svih dijelova BiH sa ukupnom sumom od 85 000 KM“, istakao je Ermin Numić, projekt koordinator Omladinskog angažmana SHL-a u BiH.

Fondacija Schüler Helfen Leben skoro pune dvije decenije kontinuirano pomaže mladima u BiH razvijajući njihove kapacitete i gradeći infrastrukturu koja će im omogućiti pozitivan društveni angažman. „Ovaj događaj bit će još jedna prilika da se SHL poveže sa mladima u BiH u čijem interesu djelujemo pune dvije decenije i da zajedno radimo na rješavanju problema koje su oni sami identificirali kao ključne u našoj zemlji“, istakla je Aida Bećirović, rukovoditeljica ureda Fondacije SHL u BiH.

Fondacija Shüler Helfen Leben je njemačka omladinska Fondacija koja je u Bosni i Hercegovini prisutna od 1993. godine s osnovnim ciljem pomoći mladima u BiH. SHL svoje aktivnosti realizira kroz tri programa: Omladinska politika mladih, Omladinsko obrazovanje i Omladinski angažman poznatiji kao Fond za omladinske projekte FOP. Među najpoznatijim projektima SHL-a u našoj zemlji su Omladinska novinska agencija u BiH, Asocijacija srednjoškolaca u BiH, te produkcija filma „Dvije škole pod jednim krovom“ i brojni drugi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije