Mladi Draško Stanivuković postao hit Općih izbora u BiH

K. S.
Mladi Draško Stanivuković postao hit Općih izbora u BiH
FOTO: Facebook / Draško Stanivuković kandidat PDP-a
Kandidat Partije demokratskog progresa (PDP) Draško Stanivuković (25) za Narodnu skupštinu Republike Srpske najveće je političko iznenađenje Općih izbora u Bosni i Hercegovini.

Naime, ovaj mladi čovjek, inače poznat po građanskom aktivizmu i čovjek koji je došao u fizički sukob sa Miloradom Dodikom prilikom polaganja kamena temeljca u Čelincu, osvojio je nevjerovatnih 15.000 glasova.

Primjerice, aktuelni ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak osvojio je tek 3.328 glasova i četvrti je po razultatu za PDP za Narodnu skupštinu RS. Od Crnadka je bila popularnija i Jelena Trivić koja je osvojila 3.705 glasova.

Vidno presrećan zbog izbornog rezultata Stanivuković se obratio građanima i biračima sa porukom na Facebooku:

“Moj narode, u najtežim trenucima i najgorim odlukama, glavu gore i pogled u budućnost. Ovo je težak trenutak za naš narod i opet loša odluka koju smo donijeli, ali borba i dalje ostaje imperativ! Ostajem na vašoj strani i već danas smo nastavili sa predanim i posvećenim radom.
Dali ste mi najveću pojedinačnu podršku u čitavoj RS i to je za mene velika odgovornost, obaveza i motivacija da budem ono što ste vi htjeli, poslanik (poslan od naroda) i da vama služim i radim za interese svih nas. Moja odgovornost nije samo prema 15.000 onih koji su me podržali, nego prema svakom čovjeku u našoj zemlji, kao i onim koji su otišli i odlaze. Još od djetinjstva sanjam da u svoju zemlju zajedno sa vama donesem promjene zbog koji ćemo svi željeti živjeti ovdje i znam da smo svaki dan bliži tome. Taj san će biti stvarnost, to znam!
Izbori koji nisu donijeli promjene koje želimo su samo mala prepreka koju zajedno moramo preskočiti i nastaviti još jače. Neću da slavim, da se odmaram jer to se radi onda kada svima bude dobro i kada svi uspijemo, a ne je ili bilo ko drugi pojedinačno. Obećavam da vašu podršku neću zloupotrijebiti i znajte da ću biti vaš najaktivniji i najposvećeniji poslanik jer ovom podrškom i ljubvavlju koju mi šaljete to ste me zadužili. Dali ste mi priliku da budem vaš najmlađi odbornik, sada najmlađi poslanik. Izvinjavam se svima kojima ne stignem odgovoriti na poruke, pozive i čestitke, ali vjerujte mi u ovim trenucima fizički nije moguće stići, zato vam se ovim putem javno obraćam. Ti si svijetla tačka na kraju tunela, što se tiče ovih izbora je najčešća poruka koju dobijam, a ja vam pozivam da zajedno nastavimo raditi kako bismo od te male tačke na kraju tunela napravili novi tunel promjena kroz koji svi možemo proći. Hvala mom timu na posvećenom radu, hvala mojoj porodici koja zajedno sa mnom svih ovih godina trpi mnoge udarce i dalje ostaje na istom pravcu pravde, istine i promjena i sada nastavljamo još jače”.

Stanivuković je zasigurno postao novo lice na političkoj sceni i zanimljivo će biti kako će u Narodnoj skupštini RS uz ogromnu podršku birača uspjeti se nositi sa političikim izazovima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije