Mladen Ždrale isporučen BiH: Osuđen za trostruko ubistvo na Vracama

Anadolija
Mladen Ždrale isporučen BiH: Osuđen za trostruko ubistvo na Vracama
Mladen Ždrale, državljanin Bosne i Hercegovine, osuđen za učešće u trostrukom ubistvu u Sarajevu, isporučen je iz esktradicionog pritvora u Novom Sadu matičnoj državi.

Ždrale je krajem novembra 2016. godine uhapšen u Novom Sadu na osnovu međunarodne Interpolove poternice i od lišenja slobode nalazio se u ekstradicionom pritvoru Zatvora na Klisi koji se nalazi u istoimenom novosadskom naselju.

Ovom stanovniku Istočnog Sarajeva stavlja se na teret da je učestvovao u zločinu u Sarajevu novembra 2005. godine.

Tužilaštvo BiH je Ždralea teretilo da je učestvovao u pripremi trostrukog ubistva i da je pružio pomoć ubici posle zločina. Naime, prema navodima optužnice, pucnjima iz automatskog oružja u u ugostiteljskom lokalu „Dva bora“ u naselju Vrace smrtno su stradali Milorad Todorović, Esad Šenderović, Radomir Janković, dok je Murat Komarica teško ranjen.

Ždrale je bio uhapšen 2013. godine u okviru akcije "Lutka". Međutim, prvostepenom presudom je oslobođen krivičnog dela, i posle više od dve godine provedenih u pritvoru pušten je na slobodu, uz obrazloženje da Tužilaštvo nije uspelo da dokaže da je Ždrale vozio automobil u kojem se, navodno, nalazio ubica.

Tu presudu je ukinuo Apelacioni sud, te je pravnosnažno osuđen na 15 godina zatvora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije