Mladen Jeličić - Troka: 'Plenum građana je kolektivna terapija za iznošenje nezadovoljstva'

Radiosarajevo.ba
Mladen Jeličić - Troka: 'Plenum građana je kolektivna terapija za iznošenje nezadovoljstva'

Na večerašnjem Plenumu građana i građanki Sarajeva u Domu mladih prisustvovao je i glumac Mladen Jeličić - Troka koji je ovaj Plenum okarakterisao kao kolektivnu terapiju nezadovoljnih građana.

"Ovo je bila jedna kolektivna terapija gdje je svako mogao da iznese svoje mišljenje i da iskoristi adrenalin. Neki djeluju malo bolje pod utjecajem adrenalina, neko malo lošije", izjavio je Jeličić za Radiosarajevo.ba

Preko 200 zahtjeva je sakupljeno večeras, a nastavak je najavljen za 15. februar u 17:30 sati. 

Većinu ovih zahtjeva Jeličić je podržao, ali je istakao da je isključivo protiv paljenja institucija, a posebno Arhiva i arhivske građe BiH.

"Ja sam čovjek koji strašno poštuje historiju Bosne i Hercegovine. Imam želju da ljudi shvate da je ta Bosna i Hercegovina ipak stara hiljadama godina i da to treba poštovati", rekao je Jeličić za Radiosarajevo.ba. 

"Nismo toliko siromašna zemlja da bi narod u ovako loše živio", dodao je na kraju Jeličić.

Podsjećamo, večeras je održan drugi Plenum građana i građanki Sarajeva na kojem su usvojena četiri hitna zahtjeva. Pored Plenuma koji se nastavlja sutra, najavljeni su i protesti ispred zgrade Predsjedništva u 12:00 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije