Mladen Ivanić: Tihić je bio moj politički protivnik kojeg sam jako cijenio

Radiosarajevo.ba
Mladen Ivanić: Tihić je bio moj politički protivnik kojeg sam jako cijenio

Lider Partije demokratskog progresa (PDP) Mladen Ivanić, povodom smrti predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejmana Tihića, izjavio je za Anadolu Agency (AA) da je Tihić bio njegov politički protivnik kojeg je, kako kaže, mnogo cijenio.

"Imao sam priliku praktično u zadnjih 12-13 godina da najdirektnije radim s gospodinom Tihićem. Učestvovao sam s njim u mnogim političkim bitkama, vrlo često je bio moj politički protivnik, ali politički protivnik kojeg sam jako cijenio, koji je zadržao ljudsku crtu u svome političkom ponašanju", istakao je Ivanić.

Napominje da Tihić nikada prema njemu nije upotrijebio uvredljivu i negativnu riječ.

"To je bio čovjek koji nikada nije upotrijebio tešku i krupnu negativnu riječ. Svi dogovori koje smo postizali su bili izvršeni i mene gospodin Tihić nikada nije slagao. Mislim da će nedostajati u našim političkim bitkama kojih će još biti, a posebno mislim da je kao političar bio snažan vođa SDA, i nadam se da će ta stranka nastaviti putem koji je on svojevremeno trasirao", rekao je Ivanić.

Sulejman Tihić, preminuo je danas u 19:20, u 63. godini života.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije