Mladen Ivanić: Ovi razgovori su početak procesa formiranja Vijeća ministara BiH

Radiosarajevo.ba
Mladen Ivanić: Ovi razgovori su početak procesa formiranja Vijeća ministara BiH

Predsjednik PDP-a i član Saveza za promjene Mladen Ivanić danas se u Sarajevu sastao s predsjednikom Demokratske fronte Željkom Komšićem, zamjenikom predsjednika SDA Bakirom Izetbegovićem, a u toku je sastanak s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

"Još se nismo ništa dogovorili. Ovo je tek prvi sastanak na kojem smo jedni drugima čestitali na izbornim rezultatima", kazao je Ivanić, budući srpski član Predsjedništva BiH.

Naglasio je da su današnji sastanci početak procesa kako će izgledati Vijeće ministara BiH, piše Fena.

"Smatramo da Vijeće ministra BiH treba uraditi nešto pozitivno za ljude u BiH, a to znači da se okrene pitanjima ekonomije, razvoja, privlačenja investicija i drugim pomacima u oblasti ekonomije", kazao je Ivanić.

Na sastanku s Komšićem, Ivanić je, dodaje, razgovarao o nekim stvarima u vezi s kojim bi se mogli usaglasiti, npr. o nekom olakšanju privrednicima za plaćanje PDV-a.

Više je, ističe bilo riječi o načinu rješavanja mehanizma koordinacije, a manje o konkretnim varijantama "ko s kim i kako". 

"Vidljivo je da se definišu opcije u kojoj HDZ i SNSD idu zajedno", rekao je Ivanić, dodajući da je na političkim partijama iz Federacije BiH da se opredijele.

Također, Ivanić se danas kratko sastao i s Bakirom Izetbegovićem.

U razgovoru, tvrdi nije istaknuto ništa novo te poručio da je još rano za kombinacije.

Uoči sastanka s Čovićem Ivanić je istaknuo da se nada "da će se više pričati o lijepom vremenu nego kombinacijama".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije