MIZ Sarajevo: Džuma-namaz danas u 11 džamija u dva termina

0
Radiosarajevo.ba
 MIZ Sarajevo: Džuma-namaz danas u 11 džamija u dva termina
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Begova džamija u Sarajevu

Zbog složene epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, u centralnim i većim džamijama na području Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo džuma-namaz danas će se klanjati u dva termina, i to u 13:00 i 14:00 sati.

U saopćenju iz Medžlisa Sarajevo navedeno je će se džuma-namaz klanjati u dva termina (13:00 i 14:00 sati) u sljedećim džamijama: Centralna džamija Hadžići, Centralna džamija Ilidža, Centralna džamija Vogošća, Čengić Vila, Dobrinja 3B, Grbavica 1, Grbavica 2, Hrasno, Istiqlal džamija, Jezero, Sokolović Kolonija.

Također, džuma-namaz će se u standardnom terminu od 13:00 sati klanjati i nekim mahalskim džamijama gdje se prije pandemije nije klanjala, a to su Abdesthana, Arapova, Čeljigovići, Hrvatin, Mjedenica, Nadmlini, Musluk, Bistrik, Bradići, Tihovići, Gornji Kovačići...

U ostalim džamijama džuma-namaz se klanja u uobičajenom terminu od 13:00 sati.

Iz Medžlisa su zamolili starije džematlije i one koji spadaju u rizične grupe da danas klanjaju podne-namaz u svojim domovima, kako se ne bi izlagali opasnosti. Također su zamolili one džematlije koji mogu jednostavnije i fleksibilnije organizirati svoje vrijeme da džuma-namaz klanjaju u drugom terminu kako bi ispoštovali sve neophodne mjere koje zahtijevaju nadležni organi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije