Misteriozni snimak prebijanja Davida: Davor Dragičević odgovorio MUP-u RS

Radiosarajevo.ba
Misteriozni snimak prebijanja Davida: Davor Dragičević odgovorio MUP-u RS
Foto: Srpskainfo / Hapšenje Davora Dragičevića

Jučer je objavljena vijest da izvjesni Boki na društvenim mrežama tvrdi kako postoji snimak prebijanja mladića iz Banje Luke Davida Dragičevića, iz noći njegovog nestanka - 17. na 18. marta 2018. Davidovo tijelo pronađeno je 24. marta u koritu rijeke Crkvena. 

Famozni Boki tvrdi da je gledao snimak prebijanja Davida Dragičevića

“Nepoznata osoba je pod registrovanim imenom 'Boki' na jednom portalu objavila četiri komentara, a u kojima se iznose saznanja koja se odnose na okolnosti nestanka i smrti Davida Dragičevića. Daljom istragom od nadležnog suda je zatražena naredba kako bi se utvrdila IP adresa”, objasnio je izvor portala Srpskainfo.

Prema saznanjima do kojih se došlo, osoba pod pseudonimom "Boki" je, između ostalog, napisala: “Uskoro će sve biti u javnosti. Gledao sam lično snimak sa RF banke, koja je snimila kako je pretučen David Dragičević na parkingu Metalske škole."

MUP RS ovim je povodom pokrenuo i istragu, no tvrde da je snimak montiran, i to po narudžbi Davidovog oca, Davora Dragičevića, koji je, kako se pretpostavlja, napustio Bosnu i Hercegovinu 30. decembra 2018. Sve do tog dana, članovi Pravde za Davida svakodnevno su se okupljali na Trgu Krajine, ili Davidovom trgu - kako su ga zvali, no tu je noć policija ponovo (25. decembra su 'razbili' protest prvi put) izašla na ulice i pohapsila brojne članove ove grupe. Davor je tu noć nestao i još uvijek nije poznato gdje se tačno nalazi.

No, Davor se jučer oglasio na Facebook grupi Pravda za Davida i to nakon informacije da je, što tvrdi MUP RS-a, za 15 hiljada eura naručio video montažu prebijanja Davida.

"Ubice mog sina, mislite da će vam ovo proći, pripremate teren da možete reći da sam ja napravio snimak", napisao je Davor Dragičević.

Poručio je kako su njegovog "sina ubili nečasni policajci, snimak postoji i svi do jednog će odgovarati za zločin koji su počinili!".

"A te laži o plaćanju nekih montiranih snimaka", zaključio je Davor, "možete samo vi povjerovati, SOTONE i UBICE!"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije