! / Hulusić: Nisam htio trgovati onim što je krvlju plaćeno za račun politike i tornjeva

04. 05. 2021. u 19:01:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 16

Mirza Hulusić, direktor Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, smijenjen je sa ove pozicije.

Vlada KS donijela je  odluku, a Hulusić je zaključno sa 3. majem razriješen ove dužnosti.

Reagirao je i Hulusić, nakon što je ova informacija objavljena.

Njegovu reakciju prenosimo u cjelosti:

"Istina je da me je Vlada KS razriješila dužnosti direktora Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo.

Kao razlog su naveli između ostalog da nisam htio poštovati zakone i smjernice vlade bez ikakvog validnog obrazloženja koje zakone i koje smjernice. Molim prijatelje da razumiju da i ja znam onoliko koliko piše na ovom papiru - dakle ništa.

Da prijateljima i javnosti dam kratko obrazlozenje - smatrao sam neukusnim trgovati jedinim resursom koji Sarajevo ima a koji smo krvlju platili - prostor (imovinu i grunt) za račun politike i sitnih prizemnih politikantskih interesa i velikih oblakodera i tornjeva. Tu se razlikujem sa politikama i nikad na tome nećemo biti isti.

Sa politikama i političkim strankama sam razriješio već godinama u natrag, formalno(i napismeno) svakako već dugo nisam član niti jedne stranke, ali vi koji ostajete da se politikama bavite imate odgovornost kada upravljate resursom koji su ljudi životima branili - prostorom - da pazite šta potpisujete i u koje bescjenje prodajete taj resurs", poručio je Hulusić.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (6)