Mirza Bajrović mogao bi ući u Vladu RS-a, oglasio se i Nenad Nešić

Radiosarajevo.ba
Mirza Bajrović mogao bi ući u Vladu RS-a, oglasio se i Nenad Nešić
Foto: Capital.ba / Mirza Bajrović ulazi u Vladu?

Advokat Mirza Bajrović iz Banja Luke potvrdio je da je s rukovodstvom DNS-a obavio razgovor na temu da bude kandidat za ministra uprave i lokalne samouprave u Vladi RS-a, nakon što je s te pozicije smijenjena Lejla Rešić.

Dodao je da je, u vezi s tim, dao svoju načelnu saglasnost.

"Povratnu informaciju nikakvu nemam o tome hoću li ili neću biti njihov prijedlog", rekao je Bajrović za Nezavisne.

Bajrović je potvrdio da su mu iz DNS-a rekli da su zainteresovani da on bude njihov kandidat za ministra uprave i lokalne samouprave. "Rekli su mi da smatraju da bih ja bio dobar kandidat ispred DNS-a", naveo je Bajrović.

Međutim, Nenad Nešić, lider DNS-a, tvrdi da je izbor nasljednika Lejle Rešić i dalje predmet usaglašavanja na stranačkim organima: "Sačekajte, vidjećete", rekao je Nešić, nakon što su ga upitali da li je Mirza Bajrović jedno od imena koja su u opticaju.

I Darko Banjac, generalni sekretar DNS-a, kaže da će organi DNS-a u narednom periodu donijeti odluku o kandidatu.

"Predsjedništvo DNS-a donijelo je odluku da budući ministar bude iz Banja Luke. Mora to biti ime koje ispunjava određene uslove, koji je bio član ili jeste član DNS-a, koji je blizak DNS-u. Ta politička linija će nam biti jako bitna", rekao je Banjac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije