Mirso Švicarac od danas na slobodi

Radiosarajevo.ba
Mirso Švicarac od danas na slobodi

Nakon što je jučer saslušan u Tužilaštvu Tuzlanskog kantona, Mersed Hadžić (35), zvani Mirso Švicarac danas bi trebao biti pušten na slobbodu.

Tokom saslušanja donesena je naredba da se protiv njega vodi istraga zbog sumnje da je počinio dva krivična djela ugrožavanje sigurnosti više osoba, a Opštinski sud u Tuzli odbio je određivanje jednomjesečnog pritvora za Hadžića koje je zatražio postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva TK.

Tako će se Hadžić, vjerovatno danas naći na slobodi, potvrdio je za bportal.ba Ivo Iveljić, kantonalni tužilac.

Podsjetimo, Hadžić je uhapšen u Tuzli u noći petak na subotu, nakon što je Adnan Balijagić, sin kontroverznog tuzlanskog advokata Faruka Balijagića, prijavio da mu je prijetio.

Zajedno s Hadžićem, u džipu beogradskih registarskih oznaka, uhapšeni su i Adnan Canović iz Tuzle i Zoran Marković, državljanin Srbije.I njih dvojica pušteni su na slobodu.

Kako stoji u sopštenju Tužilaštva, MUP TK će u narednom periodu protiv Canovića dostaviti Tužilaštvu Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija. Također u nerednom periodu biće poznato koje mjere ć biti poduzete protiv Markovića.

"Postoji osnovana sumnja da je Hadžić ozbiljnom prijetnjom da će napasti na život i tijelo ugrozio sigurnost više osoba i izazvao uznemirenje kod tih osoba", navode iz Tužilaštva.

Osim prijavljenih prijetnji Balijagiću, Hadžiću se stavlja na teret da je u septembru prijetio i Damiru Mehiću Bibiju.

Mersed Hadžić osuđen je na dvije i po godine zatvora zbog ranjavanja Fatmira Muljaja u sarajevskom kafiću Incognito, ali još uvijek nije upućen na izdražavnje zatvorske kazne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije