Mirsad Hadžikadić nakon sastanka: Ne gasimo stranke, stvaramo savez

2
Radiosarajevo.ba
Mirsad Hadžikadić nakon sastanka: Ne gasimo stranke, stvaramo savez
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Hadzikadić gradanskom konceptu saradnje

Predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić nakon današnjeg sastanka u Sarajevu istakao da je razgovarano o građanskom konceptu saradnje i formiranju političkog subjekta koji će na izborima 2022. godine dobiti povjerenje građana.

"Razgovaramo o konceptu saradnje za izbore 2022. godine. Najvažnije je da Bosna i Hercegovina i njeni građani dobiju građansku opciju, a koja će biti pobjednička", rekao je Hadžikadunić.

"Usaglasili smo se oko dinamike rada i stvarima o kojima trebamo razgovarati", dodao je lider Platforme za progres.

Prema njegovim riječima, ne radi se o gašenju stranaka već o načinu saradnje.

Na pitanje koje stranke bi još volio vidjeti u ovom savezu, kazao je da su to sve one koje razmišljaju o građanskom konceptu BiH.

"Ja bih volio stvarno da to bude široki koncept okupljanja stranaka koje će sa jednim programom ići na izbore. Potrebno nam je više stranaka koje su u centru. Bitno je da građani dobiju opciju koja će na izborima 2022. biti pobjednička", kazao je Hadžikadunić.

Podsjećamo, domaćin sastanka je bio Mirsad Hadžikadić (PZP), a prisustvovala je delegacija DF-a koju je predvodio Dženan Đonlagić, zatim predsjednik Socijaldemokrata BiH Enver Bijedić, predstavnici Građanskog saveza (GS) te Miro Lazović i Ivo Komšić u ime Pokreta socijalne pravde i demokratije (SPD).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije