Usora / Čovjek koji je natjerao dijasporce da pokupe smeće: Reći ću vam jednu stvar...

06. 08. 2021. u 13:04:00 I. B.

Shares: 0

U medijima u Bosni i Hercegovini ali i regionu, Mirnes Kamišević je proteklih dana postao poznat kao primjer savjesnog građanina.

Razlog za to je činjenica da je objavom videa na Facebooku spriječio sugrađane koji su iz dijaspore došli u gradić Usoru da u istoimenu rijeku bace smeće.

U razgovoru za portal Radiosarajevo.ba Kamišević govori o reakcijama koje su uslijedile nakon objave njegovog videa na društvenim mrežama.

Naglašava kako  je porodičan čovjek i poentira važnost kućnog odgoja

"Imam tri kćerke. Moja najstarija kćerka ima šest godina, i mislim da to ona nikad ne bi ni pomislila da uradi", naglašava Kamišević i dodaje kako mu je čudno što je takvu stvar, kako tvrdi, uradila odrasla osoba u pedesetim godinama koja "nema osnovne kulture".

Kamišević naglašava kako su njegovi sugrađani i ranije čistili tok rijeke Usore od sličnih problema.

"Sad je prelijepo doći u prirodu i biti dole oko rijeke Usore gdje nema smeća", poentira Kamišević i navodi kako je njegov snimak nastao sasvim slučajno.

"Naišao sam tim putem i vidio kako ta žena u rijeku Usoru baca taj otpad.

Reagovao sam kao svaki normalni građanin", ističe Kamišević.

Pozitivni komentari

Mirnes Kamišević iz Usore spriječio nelegalno bacanje smeća u rijeku - undefined

FOTO: Facebook: Mirnes Kamišević iz Usore spriječio nelegalno bacanje smeća u rijeku

Kada smo ga upitali šta misli o reakcijama i komentarima građana na društvenim mrežama, kratko je poručio kako je "90 posto komentara pozitivno" konstatirajući kako smatra da je "uradio ono što je bilo ispravno i što je trebao da uradi u tom trenutku".

Na pitanje da li je njemu poznato da li su lokalne nadležne komunalne službe možda slijedile njegov korak, te da li je eventualno napisana neka kazna, Kamišević odgovara slijedeće "mene da se pita, ja bih lično napisao kaznu da mogu" te za to izdvaja jedan razlog.

"Zato što se radi o državljaninu BiH", poručuje Kamišević i dodaje kako je osoba s videosnimka od njegove kuće udaljena tri do četiri kilometra.

Mirnes Kamišević - undefined

FOTO: Facebook: Mirnes Kamišević

"Osoba duže vrijeme boravi izvan BiH i, ako tamo u Njemačkoj nisi naučio kulturu jer su kazne od 5 do 10 hiljada eura, nećeš to raditi ni ovdje", zaključuje Kamišević.

Da ponovo vidi sličan prizor negdje drugdje u BiH ili u svom gradu Kamišević bi ponovio svoj postupak.

Naglašava kako bi bio i rigorozniji slijedećim riječima "ovdje misle da mogu doći u Bosnu i raditi šta žele, e Boga mi ne mogu!".


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (15)