Miriše na snijeg: Kakvo nas vrijeme očekuje danas?

Radiosarajevo.ba
Miriše na snijeg: Kakvo nas vrijeme očekuje danas?
Arhiv / Ilustracija
Danas će u Bosni i Hercegovini biti oblačno vrijeme s kišom.

Intenzivnije padavine očekuju se u zapadnim, jugozapadnim, te ponegdje u centralnim dijelovima.
Očekivana količina padavina u tim područjima od 10 do 20 l/m2, lokalno i do 30 l/m2, a u ostalim dijelovima od 5 do 15 l/m2.

Tokom dana, na planinama kiša će postupno prelaziti u susnježicu i snijeg.

Poslijepodne, u zapadnim i sjeverozapadnim područjima kiša se postupno oslabiti, a do kraja dana i prestati. Vjetar umjerene jačine. Prijepodne južnog i jugozapadnog smjera, a poslijepodne vjetar u skretanju na sjeverni smjer.

Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje od 8 do 10, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu zemlje od 14 do 16 stepeni. Tokom poslijepodneva, postupan pad temperatura zraka.

U Sarajevu oblačno vrijeme s kišom. Jutarnja temperatura oko 4, a najviša dnevna oko 8 stupnjeva.

Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Pogoršanje vremena praćeno padavinama i nižim temperaturama kod hroničnih bolesnika će dovesti do jačanja tegoba. Poželjno je umanjiti aktivnosti i reducirati boravak na otvorenom.

Petak: U Bosni i Hercegovini prijepodne oblačno vrijeme. U jutarnjim satima slaba kiša na jugu i istoku Hercegovine, te u istočnim područjima Bosne. Na planinama slab snijeg. Poslijepodne se očekuje smanjenje oblačnosti. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 0 i 5, na jugu zemlje od 6 do 9, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje od 13 do 16 stepeni.

Subota: U Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U zapadnim i jugozapadnim područjima uz nešto više oblaka može pasti i malo kiše. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 0 i 6, na jugu zemlje od 6 do 9, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 8 i 14, na jugu zemlje od 13 do 17 stepeni.

Nedjelja: U Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme s mjestimičnom kišom. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu zemlje od 9 do 12, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 16, na jugu zemlje od 15 do 18 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije