Miralem Macić ponovo uhapšen za ratni zločin

Radiosarajevo.ba
Miralem Macić ponovo uhapšen za ratni zločin
Na osnovu naredbe Tužilaštva BiH, lišen je slobode Miralem Macić (1969), koji se tereti za krivično djelo Ratni zločin protiv civilnog stanovništva iz člana 173. KZBiH.
 
Danas, 18. 05. 2011. godine oko 09 sati, ovlašteni službenici Državne agencije za istrage i zaštitu – SIPA, postupajući po naredbi Tužilaštva Bosne i Hercegovine, lišili su slobode Miralema Macića zvanog „Maca“, rođenog 05.07.1969. godine u opštini Konjic gdje je i  nastanjen, državljanina BiH.
 
Miralemu Maciću danas je istekla dvanestogodišnja zatvorska kazna, na koju je bio osuđen zbog počinjenog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, jer je u proteklom ratu na teritoriji opštine Konjic počinio četverostruko ubistvo članova porodice Golubović, kada je ubio oca, majku i dvoje male djece.
 
Posebni odjel za ratne zločine Tužilaštva BiH sumnjiči Miralema Macića da je krajem mjeseca maja 1992. u mjestu Bradina u opštini Konjic, počinio dvostruko ubistvo civila srpske nacionalnosti, u toku vojne akcije TO, MUP-a BiH i HVO-a.  
Na prijedlog Tužilaštva BiH, a po odobrenju Suda BiH, službenici državne agencije za istrage i zaštitu –SIPA upravo vrše pretres kuće i okućnice osumnjičenog Miralema Macića.
 
Osumnjičeni Miralem  Macić danas će u toku dana biti predat postupajućem tužiocu Tužilaštva Bosne i Hercegovine koji će  ga ispitati i od Suda BiH zatražiti mjeru pritvora.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije