Minusi "okovali" Bosnu i Hercegovinu: Kada nam se vraćaju topliji dani?

Radiosarajevo.ba
Minusi "okovali" Bosnu i Hercegovinu: Kada nam se vraćaju topliji dani?
Foto: Radiosarajevo.ba / Snijeg i minusi u Sarajevu

U subotu u Hercegovini većinom je sunčano. Više oblačnosti prije podne na sjeveru Hercegovine. U Bosni prije podne pretežno oblačno. Slab snijeg će lokalno padati u centralnim i istočnim područjima. Od poslijepodnevnih sati u Bosni postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar umjeren, sa jakim udarima, sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne olujni udari vjetra brzine 80 do 100 km/h. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -5°C, na jugu zemlje do 0°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 5°C.

U nedjelju u Bosni umjerena naoblaka, a u Hercegovini sunčano. Vjetar većinom slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jak vjetar u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -11 i -5°C, na jugu zemlje do 0°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 2°C, na jugu zemlje od 5 do 8°C.

U ponedjeljak, u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar uglavnom slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Umjeren vjetar u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -4°C, na jugu zemlje do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

U utorak, u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i -1°C, na jugu zemlje do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje od 11 do 15°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije