Ministrica Turković u posjeti: Mostar pripada Mostarcima

5
Radiosarajevo.ba
Ministrica Turković u posjeti: Mostar pripada Mostarcima
Ministarstvo vanjskih poslova BiH / Bisera Turković u Mostaru

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković danas je boravila u posjeti Mostaru, te održala sastanak sa predstavnicima „Koalicije za Mostar 2020“

U svom obraćanju, ministrica je ukazala na važnost izbora u Mostaru koji se održavaju nakon 12 godina, te podsjetila na dolazak u ovaj grad 1993. godine, kada se kao vođa bh. delegacija uvjerila u patnje i stradanje grada i stanovnika. 

"Ako stvari budu funkcionisale u Mostaru, funkcionisat će i u ostatku Bosne i Hercegovine, ali i u Evropskoj uniji. Ako se ovdje padne, ovo je osnov, onda se polako pada svuda. Dolazila sam u Mostar 1993. godine. S obzirom na to da sam 1992. provela u Sarajevu, moram da kažem da onu patnju i stradanja koje sam vidjela ovdje nikada nisam vidjela u Sarajevu, bez obzira na ogromna stradanja. Ponovit ću ono što sam kazala i 1993. godine - Mostar pripada Mostarcima. Ništa ne treba dodavati, kao što sam rekla i 1993. godine", istakla je ministrica Turković.

Dovoljno je širok, lijep i važan da svi mogu da nađu mjesto za sebe i svoj dio neba, dodala je. 

"Samo tako možemo naprijed kroz zajedništvo i razumijevanje, prihvatanje drugih i drugačijih, bez oponiranja i bez zadržavanja bezvlašća. Vrijeme je da građani izađu i izraze svoju dobru volju i prepoznaju ko je uz njih, ko je bio uz njih i ko će biti uz njih. Mi možemo samo da im damo podršku u boljem i svjetlijem Mostaru", kazala je ministrica Turković. 

Na sastanku je istakla da građani Mostara mogu računati na njenu podršku, s ciljem izgradnje razvijenog i prosperitetnog grada

Tokom posjete Mostaru, ministrica Turković je posjetila i džemat Zalik, te staru gradsku jezgru i Stari most.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije