Ministrica Nizama Rišljanin: Ne prihvatam smjenu, bila sam danas na poslu

2
A. S.
Ministrica Nizama Rišljanin:  Ne prihvatam smjenu, bila sam danas na poslu
FOTO: Facebook / Nizama Rišljanin

Parlamentarna većina u Skupštini Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde koju čini 14 poslanika SDA, NBL, Stranke za BiH, A-SDA i Goraždanske priče, u petak je na vanrednom zasjedanju kantonalnog parlamenta usvojila odluke o razrješenju i imenovanju dopredsjedavajućeg Skupštine BPK te smijenila ministricu unutrašnjih poslova BPK Goražde Nizamu Rišljanin.

Upravo ministrica unutrašnjih poslova Nizama Rišljanin (Goraždanska priča) ne miri se sa ovom odlukom i u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba odgovarala je na naša pitanja.

Iako je kazala da ima mnogo posla, uspjela je naći slobodnog vremena da večeras odgovori na naših pet pitanja.

Radiosarajevo.ba: Da li su tačni medijski navodi da ste došli na posao, kao da se Vaša smjena nije ni dogodila?

Rišljanin: Da, ja sam danas bila na poslu. S obzirom na to da nisam bila obaviještena službenim putem šta se desilo na 10. vanrednoj sjednici Skupštine BPK, došla sam u Ministarstvo unutrašnjih poslova. I prvi akt koji sam dobila jutros bio je od predsjedavajuće Daliborke Milović gdje se navodi da su odluke donesene na 10. vanrednoj sjednici ništavne, te da se od nas očekuje da ne postupamo po njima.

Radiosarajevo.ba: Tvrdite li i Vi, poput predsjedavajuće Daliborke Milović da nisu ispoštovani Ustav, zakoni i poslovnik o radu Skupštine?

Rišljanin: Ja sam ubijeđena. Sjednice skupštine zakazuje predsjedavajući, a zamjenici samo ukoliko imaju imaju ovlaštenje, ukoliko je predsjedavajući odbio održati sjednicu ili je istu spriječen održati.

Faksimil odluke predsjedavajuće Daliborke Milović - undefined

Foto: Radiosarajevo.ba: Faksimil odluke predsjedavajuće Daliborke Milović

Radiosarajevo.ba: Možete li nam komentirati snimak koji se pojavio i da li on postoji?

Rišljanin: Snimak postoji. On je već obišao sve medije u BiH. Vjerujem u njegovu vjerodostojnost, a spekulacije o prodaji MUP-a i Kantonalne bolnice su kružile gradom i nekoliko dana prije njegovog objavljivanja.

Radiosarajevo.ba: kako komentirate izjavu premijerke Aide Obuće da nije zadovoljna Vašim radom?

Rišljanin: Premijerka Obuća je samo nekoliko sati prije upućivanja Odluke za smjenu izjavila da joj nije poznato da će doći do moje smjene, te u istoj emisiji (Riječ po riječ, RTV BPK) moj rad u Vladi ocijenila kao korektan. Da bi danas portal "Patria" prenio izjavu koja kaže da sam opstruirala Sjednice Vlade, iako je premijerka upoznata da sam bila na godišnjem odmoru kada su održane sjednice na kojima nisam prisustvovala.

Radiosarajevo.ba: Bojite li se da će Vam sutra pripadnici MUP-a zabraniti ulazak na sjednicu?

Rišljanin: Da li će mi neko zabraniti ulazak na sjednicu, o tome stvarno nisam razmišljala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije