Ministri napustili salu, prekinuta sjednica Vlade FBiH

Radiosarajevo.ba
Ministri napustili salu, prekinuta sjednica Vlade FBiH

Današnja sjednica Vlade Federacije Bosne i Hercegovine prekinuta je u 13 sati i 30 minuta nakon što su ministri SDA, HSP-a i NS Radom za boljitak napustili salu, čime je Vlada FBiH ostala bez kvoruma

Dopremijer Jerko Ivanković Lijanović tražio je da se, prije održavanja sjednice Vlade FBiH, održi Skupština Razvojne banke FBiH. 

Premijer FBiH Nermin Nikšić zakazao je Skupštinu Razvojne banke FBiH za danas u 16.00 sati i pozvao ministre da dotad nastave s radom kako bi Vlada razmotrila Nacrt budžeta FBiH za 2013. godinu i odluke u vezi s rješavanjem statusa otpuštenih i penzioniranih pripadnika Oružanih snaga BiH u kontekstu ispunjavanja uvjeta iz stand-by aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom. 

Međutim, taj prijedlog nije prihvaćen, nakon čega je Vlada FBiH ostala bez kvoruma, pa je sjednica prekinuta, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH, prenijela je Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije