Ministri nagradili osvajače medalja iz 1956. i 1997.

Radiosarajevo.ba
Ministri nagradili osvajače medalja iz 1956. i 1997.


Vijeće ministara BiH donijelo je Odluku o dodjeli Državne nagrade za sport Bosne i Hercegovine, kojom je iz granta Sufinanciranje sportskih manifestacija izdvojeno dodatnih 20.000 KM za prve tri nagrade.

Prvu nagradu u iznosu od 10.000 KM dobio je Amel Mekić za osvojeno prvo mjesto na Europskom prvenstvu za seniore u džudu (Istanbul) 2011. i ispunjene A norme za nastup na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

Nagrada i za Fazliju (FOTO: Arhiv)

Drugu nagradu u iznosu od 6.000 KM dobio je Ibrahim Biogradilić za osvojenu srebrenu olimpijsku medalju (Olimpijske igre u Melbourneu 1956. godine), a treću nagradu u iznosu od 4.000 KM Milanko Mučibabić za izuzetno uspješan rad u oblasti sporta i kao trener i natjecatelj te kao nositelj titule svjetskog prvaka za veterane u Montrealu 2010. godine.

Četvrtu i petu nagradu dobili su Nedžad Fazlija (za osvajanje srebra na Mediteranskim igrama, Bari 1997. godine) i Nermin Potur (za osvojeno prvo mjesto na Mediteranskom prvenstvu, Tuzla 2012. godine, i treće mjesto na Europskom prvenstvu, Tenerifi 2012. godine), kojima će biti uručene prigodne zahvalnice.

Vijeće ministara BiH usvojilo je Program razvoja sporta u Bosni i Hercegovini za 2013. godinu, koji je pripremilo Ministarstvo civilnih poslova s ciljem prosperitetnog razvoja sporta, sportskih aktivnosti i sportske infrastrukture.

Program razvoja sporta u 2013. godini sadrži paket mjera koje će provesti Ministarstvo civilnih poslova BiH, Olimpijski i Paraolimpijski komitet BiH, sportski savezi na razini Bosne i Hercegovine te Vijeće za sport Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije