Ministarstvo za boračka pitanja KS uputilo posljednji pozdrav generalu Jovanu Divjaku

1
Radiosarajevo.ba
Ministarstvo za boračka pitanja KS uputilo posljednji pozdrav generalu Jovanu Divjaku
Foto: Vlada KS / Ministarstvo za boracka pitanja uputilo posljednji pozdrav generalu Jovanu Divjaku

Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo je povodom smrti generala Jovan Divjaka uputilo posljednji pozdrav svom saborcu.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

"Vijest o smrti Jovana Divjaka, generala Armije Republike Bosne i Hercegovine u penziji, duboko je rastužila Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu.

Odlazak našeg saborca i generala posebno je rastužila borce koji su časno i hrabro branili svoj grad i državu, te koji sa ponosom mogu istaći da su u svojim redovima imali generala Jovana Divjaka.

U periodu agresije na našu jedinu državu od 1992. do 1995. godine, u najtežim periodu za Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu, Jovan Divjak, profesionalni vojnik bivše zajedničke armije, bira i stavlja se u službu naše države.

Znali smo da čovjek koji ima u tom vremenu takav osjećaj za istinu i pravdu, te toliku hrabrost i odlučnost da stane u odbranu BiH, mora biti veliki čovjek. Jovan Divjak je bio takav i takvog ćemo ga pamtiti.

Nakon rata, ne posustaje i kroz svoje Udruženje "Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu“ stipendira djecu koja su u ratu ostala bez roditelja, ali i ostalu djecu koja su trpila teške posljedice ratnih razaranja i neimaštine.

Vojnik po profesiji, altruista po ubjeđenju, Jovan Divjak je ostavio dubok trag u životima mnogih ljudi našeg grada. Uvijek je širio istinu o opsadi Sarajeva, o ubijanju civila, o uništavanju jedne države. Sarajlije i Bosanci i Hercegovci su to znali, zato su ga voljeli i poštovali.

Ostaće upamćen kao vojnik i čovjek koji je sebe ugradio u temelje naše domovine i za to mu šaljemo posljednje i veliko HVALA.

Neka mu je laka zemlja bosanska", navodi se u saopćenju Ministarstva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije