Ministarstvo vanjskih poslova reagovalo na skandalozni govor ambasadora BiH u Ženevi

13
Radiosarajevo.ba
Ministarstvo vanjskih poslova reagovalo na skandalozni govor ambasadora BiH u Ženevi
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Elmedin Konaković

Ambasador Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim nacijama u Ženevi Bojan Vujić je šokirao javnost u BiH skandaloznim govorom na sjednici Vijeća za ljudska prava UN, kojeg je održao jučer, 12. marta. 

Odmah je reagovalo Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, te su naveli da ovo nije zvanični stav naše zemlje

"Izjave Vujića ili bilo čiji slični lični istupi ne mogu nanijeti štetu ugledu i imidžu Bosne i Hercegovine o čemu svjedoče brojne prispjele reakcije čuđenja na ovakav, po lični dignitet ambasadora Vujića, degradirajući istup, a koje su upućene od strane zvaničnika i prijatelja naše države. Njegov nastup govori o njemu lično, a nikako o državi Bosni i Hercegovini", kažu iz MVP BiH. 

Novinarstvo je profesija u kojoj stres nikad ne prestaje: Kada potražiti psihološku pomoć?

Novinarstvo je profesija u kojoj stres nikad ne prestaje: Kada potražiti psihološku pomoć?

Navode i da se radi o 'malicioznim dezinformacijama', te dodaju: 

"Ministarstvo vanjskih poslova BiH na čelu sa ministrom Elmedinom Konakovićem uspjelo je poslati prave poruke i isporučiti istinu o napretku koji je Bosna i Hercegovina napravila u posljednjih godinu dana, te stoga nikakve maliciozne dezinformacije ne mogu uticati na pozitivne procese koji su u toku", piše u saopštenju. 

Više o skandaloznom govoru Bojana Vujića možete čitati na linku OVDJE

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije