Ministarstvo vanjskih poslova BiH reagiralo nakon prijetnji upućenih njihovoj zaposlenici

0
Radiosarajevo.ba
Ministarstvo vanjskih poslova BiH reagiralo nakon prijetnji upućenih njihovoj zaposlenici
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Elmedin Konaković

Direktor 'Sarajevo-gas' iz Istočnog Sarajeva Nedeljko Elek poslao je otvorenu prijetnju zamjenici ambasadora BiH u Vijeću Europe Tanji Milošanović Martinović. 

Elek je na svom Twitter profilu objavio sliku i kućnu adresu Milošanović Martinović. On je dodao kako se nada da će joj po povratku u grad iz kojeg dolazi biti priređen 'topao doček' (?!), što se svakako može interpretirati kao otvoren poziv na nasilje prema Milošanović Martinović. 

Podsjetimo, u odsustvu ambasadora Ivana Orlića, Milošanović Martinović je glasala u Vijeću Europe o prijemu Kosova u ovo tijelo. Ona je glasala 'suzdržano', što je pokrenulo lavinu reakcija u manjem bosanskohercegovačkom entitetu, kao i u Srbiji. 

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Danas su, ovim povodom, reagirali i iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, poručivši kako najoštrije osuđuju napad na svoje diplomate.

"Nije prvi put da glasanje Bosne i Hercegovine u međunarodnim tijelima i institucijama nije naišlo na odobravanje svih politika u Bosni i Hercegovini, ali je prvi put da je predstavnik Bosne i Hercegovine izložen prijetnjama zbog toga.

Pozivamo nadležne organe da poduzmu sve radnje iz svoje nadležnosti kako bi se ovakvo ponašanje sankcionisalo, te spriječilo njegovo eventualno ponavljanje u budućnosti", poručili su.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije