Ministarstvo osuđuje napad na sekretaricu Hidrogradnje

Radiosarajevo.ba
Ministarstvo osuđuje napad na sekretaricu Hidrogradnje

Iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije saopćeno  je danas da  ih je Uprava društva Hidrogradnje d.d. Sarajevo obavijestila o upadu štrajkača u prostorije Direkcije te kompanije. 

"Obaviješteni smo također da je tom prilikom sekretarica Društva Sabina Kukan i fizički napadnuta, te da su štrajkači onemogućili rad svim uposlenima koji su se nalazili u zgradi Direkcije", navodi se u saopćenju. 

Imajući u vidu novonastalu situaciju, kao i presudu Kantonalnog suda u Sarajevu kojom je potvrđena Odluka prvostepenog suda i potvrđeno da se radi o nezakonitom štrajku, čime je odbijena i žalba Sindikata radnika Hidrogradnje d.d. Sarajevo, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije, kako se navodi u saopćenju,  uputilo je danas zahtjev Tužilaštvu Kantona Sarajevo i Federalnoj upravi policije da hitno poduzmu radnje koje su u njihovoj nadležnosti kako bi se odvijanje radnog procesa i poslovanja u tom privrednom društvu dovelo u zakonske okvire, odnosno kako ne bi nastupile veće materijalne i ljudske štete. 

Predloženi kandidat za mjesto v.d. direktora Hidrogradnje d.d. Sarajevo Munir Obralija odustao je od preuzimanja dužnosti jer smatra da u datim okolnostima ne može uvesti red u kompaniju i njeno poslovanje dovesti u zakonske okvire, dodaje se u saopćenju.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije na čelu sa ministrom Erdalom Trhuljem osuđuje bilo koju vrstu napada na uposlenike Hidrogradnje d.d. Sarajevo i poziva sve radnike da se u cilju zaštite prava i dostojanstva svakog uposlenika ove kompanije uzdrže od ovakvih nemilih događaja - saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, navode iz Ureda za odnose s javnošću Vlade Federacije BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije