Ministarstvo odbrane BiH objavljuje oglas za prijem 440 kandidata u vojnu službu

1
Radiosarajevo.ba
Ministarstvo odbrane BiH objavljuje oglas za prijem 440 kandidata u vojnu službu
Foto: Ministar odbrane BiH / Konkurs za prijem u vojnu službu

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine će u petak, 17. marta 2023. godine, objaviti oglas za prijem 440 djevojaka i mladića u profesionalnu vojnu službu u Oružane snage BiH, sa rokom prijave 30 dana od dana objavljivanja na službenoj web-stranici Ministarstava odbrane BiH, što će ovoj populaciji osigurati stalan i siguran posao, profesionalnu karijeru i mogućnost napredovanja u Oružanim snagama BiH.

Radi se o formacijskim mjestima u Oružanim snagama BiH koja se popunjavaju kandidatima iz reda sva tri naroda u BiH, kao i iz reda ostalih.

Ministarstvo odbrane BiH na ovaj način pruža mogućnost i pogodnost mladićima i djevojkama u BiH, koji ispunjavaju uslove i budu odabrani kroz objektivan i transparentan proces prijema, da imaju izazovan posao sa sigurnom plaćom i mogućnost kontinuiranog profesionalnog razvoja i napredovanja u karijeri u Oružanim snagama BiH.

Detalji stravične nesreće kod Brčkog: Poginuo otac šestero djece dok je vozio dijete doktorima

Detalji stravične nesreće kod Brčkog: Poginuo otac šestero djece dok je vozio dijete doktorima

Na oglas se mogu prijaviti mladići i djevojke koji imaju završenu srednju školu III i IV stepena, da nisu mlađi od 18 godina, niti stariji od 27 godina i da ispunjavaju uslove oglasa raspisanog za određeno formacijsko mjesto.

Potrebne informacije i obrasce za prijavu kandidati će moći preuzeti na službenoj internet stranici Ministarstva odbrane BiH (www.mod.gov.ba) ili lično dobiti od centara za regrutovanje i tranziciju i informirati se putem sljedećih telefona:

Objavljena godišnja rang-lista najmoćnijih armija na svijetu: Evo gdje je Bosna i Hercegovina

Objavljena godišnja rang-lista najmoćnijih armija na svijetu: Evo gdje je Bosna i Hercegovina

a) Centar za regrutovanje i tranziciju Sarajevo, tel. 033/773-437;
b) Centar za regrutovanje i tranziciju Banja Luka, tel. 051/335-886;
c) Centar za regrutovanje i tranziciju Čapljina, tel. 036/811-084 i
d) Centar za regrutovanje i tranziciju Tuzla, tel. 035/814-954

Testiranja kandidata će se obaviti u centrima za regrutovanje u: Sarajevu - kasarna "Rajlovac", Banjoj Luci - kasarna "Kozara", Čapljini - kasarna "Božan Šimović" i Tuzli - vojna baza "Aerodrom Dubrave".

Konkurs za prijem u vojnu službu
Foto: Ministar odbrane BiH: Konkurs za prijem u vojnu službu

Nakon završenih testiranja, Komisija za izbor će obaviti intervju sa najuspješnijim kandidatima i, nakon završenog intervjua, izvršiti izbor i predložiti ministru odbrane BiH kandidate za upućivanje na osnovnu vojničku obuku.

Kandidati koji uspješno završe osnovnu vojničku obuku primaju se u vojnu službu u početnom činu vojnika na formacijska mjesta na koja budu izabrani u procesu prijema.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije