Šeranić najavio: U RS stiže još 200.000 doza Sinopharm vakcina

1
Radiosarajevo.ba
Šeranić najavio: U RS stiže još 200.000 doza Sinopharm vakcina
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Alen Šeranić, arhiva

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić najavio dolazak druge doze vakcine "Sputnjik V".

Vakcine se očekuju do kraja ove sedmice te će nakon toga početi revakcinacija.

"Naredne sedmice očekujemo da će stići i još 200.000 doza vakcine "Sinopharm". Sve vakcine biće raspoređene i domovi zdravlja će imati dovoljno doza", rekao je Šeranić.

Podsjetimo, u BiH je jutros stiglo 120.000 doza AstraZeneca vakcina protiv bolesti COVID-19 koje je donirala Grčka, objavilo je Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine.

Nove doze vakcina stigle su nakon što je Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine u ranijim bilateralnim kontaktima tražilo pomoć partnerskih zemlja za doniranje vakcina protiv COVID-19, na što se odazvala Grčka i ponudila AstraZeneca vakcine.

Osim Grčke, pomoć je ponudila i Danska koja je za donaciju Bosni i Hercegovini izdvojila 250.000 doza AstraZeneca vakcine.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na sjednici održanoj 7. jula 2021. godine donijelo je odluku o traženju međunarodne pomoći za zaštitu i spašavanje.

S obzirom na to da se radi o zahtjevu za međunarodnu pomoć sve vakcine koju budu ponuđene Bosni i Hercegovini biće u formi donacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije