Ministar saobraćaja KS Adnan Šteta demantirao SDA: Bio sam na terenu

Radiosarajevo.ba
Ministar saobraćaja KS Adnan Šteta demantirao SDA: Bio sam na terenu
Foto: Press KS / Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta

Ministar saobraćaja KS Adnan Šteta jučer je na svom Facebook profilu objavio informaciju da je posjetio mjesto rušenja pješačkog mosta na Ilidži. Posebno je to značajno u kontkestu jutros objavljenog saopćenja Kantonalnog odbora SDA u kojem se spominje da niko od ministara Vlade KS nije bio na terenu zbog poplava koje su zadesile određena područja ovog kantona.

Ministar Šteta je  naime, skrenuo pažnju da je još sinoć, neposredno nakon vijesti da se srušila konstrukcija pješačkog mosta na rijeci Željeznici, koji povezuje naselja Lužani i Pejton na Ilidži, obišao ovaj lokalitet, što je objavio i na društvenoj mreži.

„Večeras sam obišao srušeni most na Ilidži. Situacija je veoma ozbiljna. Radi informisanja javnosti moram naglasiti da most nije bio završen, bujica je bila prejaka i nedovršeni most nažalost nije izdržao. Iako Ministarstvo saobraćaja KS nije nadležno za gradnju niti nazdor nad gradnjom mosta na Ilidži, mi stojimo ovoj Općini na raspolaganju i pomoći ćemo koliko god budemo mogli“, naveo je Šteta u objavi na Facebooku.

Podsjećamo, Stranka demokratske akcije jutros se oglasila saopćenjem za javnost u kojem je navela da „kantonalna vlast, ne želeći valjda prekidati odmor, uopće nije reagirala“.

„Sramotno je“, smatraju u SDA, „da se premijer Edin Forto nije udostojio sazvati vanrednu sjednicu Vlade niti se oglasio u javnosti, a niko se od ministara nije pojavio na terenu“.

„Vlast je prespavala elementarne nepogode, pokazujući da je se ne dotiču stvarni problemi građana. Upravo kada treba da radi, Vlada spava i još jednom potvrđuje da nije sposobna nizašta, osim za demagogiju i praznu priču“, zaključuje se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije