Ministar pravde FBiH osumnjičen za zloupotrebu položaja

Radiosarajevo.ba
Ministar pravde FBiH osumnjičen za zloupotrebu položaja

Tužitelj Tužiteljstva BiH uputio je naredbu Državnoj agenciji za istrage i zaštitu-SIPA, da pozove i ispita u svojstvu osumnjičenog, ministra pravde FBiH, Zorana Mikulića.

Osumnjičeni će biti pozvan radi ispitivanja o aktivnostima koje se dovode u vezu sa ometanjem rada pravosuđa i zloupotrebu službenog položaja ili ovlasti.

Aktivnosti koje provode Tužiteljstvo BiH i SIPA, odnose se na istragu za ometanje rada pravosuđa, nedozvoljenim izmještanjem zaštićenog svjedoka iz jednog od najozbiljnijih predmeta organiziranog kriminala, iz jednog u drugi kazneno-popravni zavod u kojem se zaštićeni svjedok nikako ne smije nalaziti, radi opasnosti po sigurnost i život ovog zaštićenog svjedoka.

Tužiteljstvo BiH i SIPA svojom istragom utvrđuju, ko je i zbog kojih razloga, naredio izmještanje ove osobe, iako svi subjekti uključeni u proces, dobro znaju da se navedeni zaštićeni svjedok, koji je već dobijao prijetnje za sigurnost i život, ni pod kojim uvjetima ne smije dovoditi u tu zatvorsku ustanovu.

Tužiteljstvo BiH, zajedno sa policijskim agencijama u našoj zemlji, nastavlja odlučnu borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije