Ministar Kurić: Ponosni smo na Hamzu i obaveza je da podržavamo njegov rad

Radiosarajevo.ba
Ministar Kurić: Ponosni smo na Hamzu i obaveza je da podržavamo njegov rad
Foto: Vlada KS / Ministar Kurić primio Hamzu Turulju

Svjetskog viceprvaka u karateu Hamzu Turulju, osvajača srebrene medalje na Svjetskom prvenstvu u Čileu, ugostio je danas ministar kulture i sporta KS Mirvad Kurić kao i njegovog trenera Asmira Šetu i oca Ahmeda.

Ministar je najavio da će ovaj izuzetni uspjeh našeg mladog reprezentativca biti novčano nagrađen, kao i Karate klub Okinawa, čiji je on član.

“Ponosni smo na Hamzin uspjeh i naša je obaveza da pratimo i podržavamo njegov rad”, istakao je ovom prilikom ministar Kurić.

Inače, ministar je sinoć prisustvovao i svečanom dočeku koji je bio upriličen za našeg reprezentativca.

Ministar Kurić primio Hamzu Turulju - undefined

Foto: Vlada KS: Ministar Kurić primio Hamzu Turulju

“Takmičenje je bilo veoma teško. Imao sam šest mečeva, od kojih sam pobijedio u njih pet. Pobijedio sam predstavnike Indije, Španije, Francuske, Mađarske i kineskog Taipeija a izgubio sam u finalu od Maroka”, naveo je Hamza istučući da je osvajanjem olimpijske medalje za svoju državu ostvario san.

Trener Šeta kazao je da im podrška Ministarstva kulture i sporta KS znači mnogo, kao i da im je ovo poticaj i vjetar u leđa da nastave sa još većim uspjesima.

Sa ministrom Kurićem razgovarali su i o pripremama za naredna takmičenja.

Ministar Kurić je istakao da naši reprezentativci i ovaj put mogu računati na podršku Ministarstva.

Inače, za odlazak Hamze i ostalih reprezentativaca iz Kantona Sarajevo na svjetsko prvenstvo u Čile Ministarstvo je ranije izdvojilo 51.000 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije