Ministar Kemal Hrnjić se sastao s poljoprivrednicima: Povećana ulaganja u proizvodnju

0
Fena
Ministar Kemal Hrnjić se sastao s poljoprivrednicima: Povećana ulaganja u proizvodnju
Foto: Vlada FBiH / Ministar Hrnjić s poljoprivrednicima

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić posjetio je danas Zapadnohercegovački kanton i sastao se s predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti te predstavnicima poljoprivrednih udruženja i poljoprivrednih proizvođača, saopćeno je iz Vlade FBiH.

U kabinetu gradonačelnika Ljubuškog Vedrana Markotića, ministra Hrnjića i saradnike su o stanju na području ovog kantona i lokalnih zajednica upoznali predsjednik Vlade ZHK Predrag Čović te kantonalni ministri privrede i finansija Dario Sesar i Blagica Leko, kao i zastupnik u Parlamentu FBiH Stanko Musa i predsjednik Gradskog vijeća Ljubuškog Tihomir Kvesić.

O stanju u oblasti poljoprivrede na području Kantona govorili su i članovi Seljačkog saveza FBiH, dok su na sastanku s poljoprivrednim proizvođačima, pomoćnici federalnog ministra poljoprivrede prezentirali programe novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2023. godinu.

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

"Poljoprivredni proizvođači i prerađivači Zapadnohercegovačkog kantona posljednje tri godine kontinuirano povećavaju ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju, što se vidi i kroz izdvajanja koja Federalno ministarstvo poljoprivrede osigurava za novčane podrške", rekao je ministar Hrnjić i izrazio nadu da će takav trend biti nastavljen. 

Hrnjić je posjetio i Sabirno-distributivni centar na Bijači, uzgajivače mladog krompira u ljubuškim naseljima Vojnići i Šipovača te područje nasada mladog vinograda u Ljubuškom.

Bolest pokosila pšenicu u Bosni i Hercegovini, poljoprivrednici u problemima

Bolest pokosila pšenicu u Bosni i Hercegovini, poljoprivrednici u problemima

S ciljem sagledavanja mogućnosti i kapaciteta za otkup i preradu domaćih poljoprivrednih proizvoda i njihove prerade, ministar je posjetio i proizvodne pogone tvornice "Lasta" u Čapljini, koja posluje u sastavu kompanije "Violeta".

U razgovoru s vlasnikom ove kompanije Petrom Ćorlukom, potvrđena je opredijeljenost da se visokokvalitetni domaći poljoprivredni proizvodi koriste za izradu "Lastinih" proizvoda čiji je plasman obezbijeđen na domaćem i inostranom tržištu, navedeno je u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije